fbpx
Bútorfestő workshop

Milyen a jó bútorfestő workshop? Szerintem…

Sokan tudjátok, hogy workshoppot szervezek. Szeretném megosztani Veletek néhány gondolatomat ezzel kapcsolatban, vagyis mit is kaptok tőlem, egy bútorfestő tanfolyamon?

Bútorfestő workshop

Ha egy mondattal kellene jellemeznem, akkor a régi mondást idézném, miszerint:

Ne halat adj neki, hanem tanítsd meg halászni!” 

Vagyis a célom nem az, hogy egyetlen szép darabbal távozzanak a résztvevők, hanem mindazzal a tudással, ami ahhoz kell, hogy otthon bármennyi bútort sikeresen lefesthessenek.

Éppen ezért nem hiszek a hozott bútoros tanfolyamban – legalábbis teljesen kezdők esetén. Aki még nem jártas a bútorfestés világában, nem biztos, hogy meg tudja állapítani mekkora munka lehet egy régi bútor átfestése, így a workshop nagy része csak csiszolással és javítással telik, anélkül, hogy mást is gyakorolhatnánk.

Másrészt pedig, kezdőként, nem biztos, hogy a nagyi imádott szekrényén érdemes először próbálkozni. Kezdésnek tökéletes a deszka, amin ráérez az ember az első mozdulatokra, látja, hogyan is mutat a festék, a viasz, a lakk élőben, megismeri az eszközöket – tét nélkül.

Mert mi is az, ami a legtöbb embert visszatart a kezdéstől (vagy elveszi kedvét az első sikertelen próbálkozás után)?

“Aggódunk, hogy elrontjuk, hogy tönkremegy a bútor.”
A workshoppon átbeszélünk alaposan minden lépést, amit el kell végezni ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény, így magabiztosan kezdhetünk neki a munkának, és elmúlik a kezdeti aggodalom.

“Semmi kézügyességem nincs, ez sem fog nélküle menni.”
A bútorfestés általában nem igényel semmilyen kézügyességet, ezt a gyakorlati “feladatokon” a résztvevők is látni, tapasztalni fogják. Természetesen van az a szint, ami fölött már szükséges egy bizonyos szintű kézügyesség is, de, amíg nem akarunk szabad kézzel egy komolyabb freskót feldobni a bútorra, addig nincs gond. 

“A festék nem olcsó, nem biztos, hogy megéri belekezdeni.”
Ezzel nem könnyű vitatkozni, biztosan nem ez a legolcsóbb hobbi, de a workshoppon mutatok azért néhány “trükköt”, amivel lehet egy kicsit spórolni.

“Nem merek egyedül nekikezdeni.”
Összességében erre van az egész workshop, de akármennyire is igyekszem mindenre felkészíteni a festegetőket, váratlan dolgok mindig jöhetnek. Ezeknek a megoldására minden résztvevő beléphet egy facebook zárt csoportba, ahol bármikor kérdezhet, ha elakad, ha bizonytalan, ha nem boldogul valamivel.

“Fogalmam sincs, milyenre fessem.”
Ez is egy nehéz téma, mert én idegenként nem mondhatom meg Neked, hogy milyen bútor fog passzolni Hozzád, de abban tudok segíteni, hogy a kiszemelt bútornak mi állhat jól, és mi az, ami felejtős. Így már könnyebb lesz eldönteni, hogy merre indulj. A workshoppon erről is fogunk beszélni, lesz egy kis “stíulskalauz”, ami segít megválaszolni a “Milyenre fessem?” kérdést.

A workshop teljes “tudásanyagát” odaadom kinyomtatva is, hogy ha esetleg valami elfelejtődne, akkor könnyű legyen felidézni.

A célom egyértelműen az, hogy aki hazamegy a tanfolyamról, merjen és tudjon festeni és örömmel alkosson otthon sok-sok csodaszép bútort.

Ha kedvet kaptál a tanfolyamhoz, itt tudsz jelentkezni

És ha szívesen értesülnél a legközelebbi időpontokról, akkor iratkozz fel a hírlevélre!

Hírlevél

Örömteli alkotást!
Viki

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük