fbpx

Rólam

Nagy Viktória

A bútorfestéssel 2013-ban ismerkedtem meg, amikor az első saját otthonomba költöztem. Már akkor sem vágytam sablonos katalógus házra, így kerestem, hogy mivel lehetne egyedi otthont kialakítani. Ekkor bukkantam a bútorfestésre, ez nagyon kapóra jött, mert így a régi, már kopott bútoraimat is meg tudtam menteni. 

Nekikezdtem…

Ekkor még nem volt egyszerű összeszedni a szükséges eszközöket, a barkácsboltokban úgy néztek rám, mint aki nem evilági… Nagyon sokféle festéket, eszközt kipróbáltam, közben egyre szebb bútorok kerültek ki a kezeim közül.

2016-ban indult egy országos pályázat, amire neveztem az egyik munkámmal, és legnagyobb meglepetésemre III. helyezett lettem a majdnem 2000 pályázó közül. Ez egy jó lendületet adott, még intenzívebben foglalkoztam a festéssel, rengeteget olvastam és jó néhány technikát elsajátítottam. Ezután szinte minden családtag otthonába került egy-két festett darab és néhány bútor készült eladásra is.

2018-ban, ismét ugyanez a pályázat adott ismét lendületet, ebben az évben I. helyezett lettem. Ezután indítottam blogot a festésről, úgy éreztem összegyűlt annyi tudás, amit most már érdemes megosztani a bútorfestő közösséggel. 

A bloggal nem csak a száraz tudásanyag átadása volt a célom. Az évek során sikerült kialakítanom egy látásmódot, aminek segítségével a bútor eredeti stílusát és az új külsőt sikerül kellemes harmóniába hozni. Ettől lesz a bútor különleges, egyedi darabja az otthonunknak, amit mindenki megcsodál. Ezt az eszmét igyekszem megismertetni az olvasóimmal és a workshoppon résztvevőkkel is. 

A fenti gondolkodás vezetett újabb mérföldkőhöz. A bútorok mellett elkezdtem kisebb dekorációs tárgyakat is készíteni. Ennek egyik oka az, hogy az itthoni dekorációs kínálatot nagyon unalmasnak és egysíkúnak tartom, másrészt elegem volt abból, hogy magyar feliratozású díszítés gyakorlatilag alig létezik. Az én munkáim ezt az űrt szeretnék betölteni. 

Itt tartok most, nagyon sok ötlettel, még több lelkesedéssel  🙂