fbpx

Rólam

Nagy Viktória

A bútorfestéssel 2013-ban ismerkedtem meg, amikor az első saját otthonomba költöztem. Már akkor sem vágytam sablonos katalógus házra, így kerestem, hogy mivel lehetne egyedi otthont kialakítani. Ekkor bukkantam a bútorfestésre, ez nagyon kapóra jött, mert így a régi, már kopott bútoraimat is meg tudtam menteni. 

Nekikezdtem…

Ekkor még nem volt egyszerű összeszedni a szükséges eszközöket, a barkácsboltokban úgy néztek rám, mint aki nem evilági… Nagyon sokféle festéket, eszközt kipróbáltam, közben egyre szebb bútorok kerültek ki a kezeim közül.

2016-ban indult egy országos pályázat, amire neveztem az egyik munkámmal, és legnagyobb meglepetésemre III. helyezett lettem a majdnem 2000 pályázó közül. Ez egy jó lendületet adott, még intenzívebben foglalkoztam a festéssel, rengeteget olvastam és jó néhány technikát elsajátítottam. Ezután szinte minden családtag otthonába került egy-két festett darab és néhány bútor készült eladásra is.

2018-ban, ismét ugyanez a pályázat adott ismét lendületet, ebben az évben I. helyezett lettem. Ezután indítottam blogot a festésről, úgy éreztem összegyűlt annyi tudás, amit most már érdemes megosztani a bútorfestő közösséggel. 

A bloggal nem csak a száraz tudásanyag átadása volt a célom. Őszintén hiszem, hogy a bútorfestés több a fehérre festett, antikolt bútoroknál. Persze ezek is szépek, de érdemes más, kicsit színesebb, különlegesebb megoldásban is gondolkozni. Ettől lesz a bútor egyedi darabja az otthonunknak, amit mindenki megcsodál. Ezt az eszmét igyekszem megismertetni az olvasóimmal és a workshoppon résztvevőkkel is. 

 

Itt tartok most, nagyon sok ötlettel, még több lelkesedéssel  🙂