fbpx

Minden egy helyen, amit a bútorfestésről tudni érdemes.

Nézegeted a meseszép pinterest fotókat és ábrándozol, hogy milyen jó lenne valami hasonlót készíteni?
Gyűlnek a felújításra váró bútorok, de nem mersz belekezdeni?
Jó lenne végre egyértelműen tudni, hogy melyik festék mire való és mibe érdemes beruházni?

Ez a tanfolyam pont ebben fog segíteni neked!

A tanfolyam végére képes leszel önállóan, otthon bútort festeni, krétafesték segítségével!

Lépésről-lépésre oktatóanyag

A tanfolyam során lépésről lépésre haladunk, megmutatom az előkészítés, a festés minden egyes fázisát. Emellett átvesszük az ezekhez szükséges elméleti ismereteket is.

Elakadtál? Segítek!

A tanfolyam során a tanfolyam zárt oldalán, illetve a hozzá tartozó zárt Facebook csoportban is felteheted a kérdésidet, segítek!

Minden egyben

Teljesen az alapoktól indulunk, megismerkedünk a bútorok alapvető tulajdonságaival, a festékekkel, a szükséges eszközökkel. Végig vesszük az előkészítés, a festés és festék lezárásának minden részletét.

A tanfolyam során megismerkedünk többféle festékkel is, de a gyakorlati videókban krétafestékkel dolgozunk!

Miért olyan különleges?

Mert Magyarországon jelenleg ez az egyetlen olyan online bútorfestő tanfolyam, ami átfogó ismeretanyagot biztosít.

Ez nem egy szokásos "deszkafestegető" és termékreklámozó workshop.

A tanfolyam végére gyakorlatilag bármilyen bútort képes leszel megfelelően előkészíteni és lefesteni. Ki tudod majd választani, hogy milyen eszközökre, alapanyagokra lesz szükséged ahhoz, hogy szép és tartós végeredményt érhess el!

Mindent az alapoktól

Egy személyes tanfolyam esetén magukról a bútor alapanyagokról nagyon kevés, vagy egyetlen szó sem, esik, pedig valójában ez egy kiemelten fontos terület, amivel itt egy külön leckében foglalkozunk.

Széleskörű eszközismeretek

Egy hagyományos tanfolyam esetén csak azokkal az eszközökkel ismerkedsz meg, amikre éppen az adott helyzetben szükséged van, ezen a tanfolyamon viszont a bútorfestés teljes eszköztárát megmutatom Neked.

Széleskörű festékismeret

Mivel én márkafüggetlen vagyok, meg fogok Neked mutatni több - a piacon található - festéket, elmondom melyiknek mi az előnye és a hátránya, hogy ezt követően Te dönthesd el, mivel is szeretnél dolgozni.

Részletes munkamenet

megmutatok Nektek több olyan munkafolyamatot is (mint például a festékeltávolítás különböző módszerekkel), amit egy személyes workshop esetén nem lehet (idő, eszköz vagy technikai nehézségek miatt)

Ismerkedj meg vele személyesen

Mit tanulhatsz meg ezen a tanfolyamon?

Elméleti alapismeretek

Ne ijedj meg, nem akarlak rengeteg elméleti ismerettel traktálni, csakis azokat az információkat raktam bele a tanfolyamba, amikre egy bútorfestőnek szüksége lehet.

 • Bútor ismeretek
  Miből készülnek a bútorok, hogyan ismerd fel, hogy a Te bútorod miből van. 
  Milyen tipikus nehézségek merülhetnek fel az egyes anyagok kapcsán.
 • Festék ismeretek
  Bemutatom a piacon kapható – bútorfestésre alkalmas – festékeket, külön részletezve az egyes krétafesték márkákat.
  Elmondom, hogy milyen szempontok alapján válaszd ki a számodra megfelelőt 
 • Eszköz ismeretek
  Számba vesszük az összes olyan eszközt, amire a bútorfestés során szükség lehet, mint pl. az ecsetek, hengerek, tisztítószerek, fajavító anyagok, munkavédelmi eszközök stb…
Összesen ~3 órás videó anyag
Bútorfestés házilag - csiszolás

Előkészítés

Ebben a tanfolyami részben bemutatom Neked, hogy milyen előkészítési lépések lehetnek szükségesek egy bútor festése során

 • Tisztítás
  Mivel és hogyan csináljuk, hogy a festésünk a lehető legtartósabb legyen.
 • Csiszolás
  A nagy mumus mindenki számára 🙂 Elmondom, hogy mikor szükséges, és hogy pontosan hogyan csináld, hogy a lehető legkisebb munkával járjon.
 • A festék eltávolítás módszerei
  Részletesen bemutatom a csiszolással, a festékmaróval és a hőlégfúvóval történő festékeltávolítás folyamatát.
 • Alapozás
  Átvesszük, hogy milyen alapozók léteznek és ezeket mikor szükséges használni.
 • Hibák javítása
  Megmutatom, hogyan javíthatod ki az apróbb sérüléseket a bútoron.
Összesen ~1,5 órás videó anyag

Festés

A videókban egy kis bútor teljes festésén keresztül mutatom meg Nektek a helyes ecsethasználatot és a megfelelő technikát, hogy hogyan lehet csodaszép, sima, csíkmentes felületet elérni.
Ellátlak rengeteg tippel és tanáccsal, ami már kezdőként segít a profi szintű festés kivitelezésében. Szó lesz a:

 • a festék és az ecset kiválasztásáról
 • arról, hogy hogyan oszlasd szépen a sűrűbb festéket a felületen
 • mivel javíthatsz az eredményen, ha az ecsethasználatod még nem hibátlan
 • mit tehetsz, ha nem sikerül tökéletesen a festés
 • mire figyelj a festés és a száradás során
Összesen ~1 órás videó anyag

Lezárás

Ebben a tanfolyami részben bemutatom Neked a viasz és a lakk használatát. Megmutatom:

 • hogyan használd a viaszt, hogy sima egységes felületet kapj
 • hogyan használd a viaszoló ecsetet és a rongyot
 • mire figyelj a viaszolás során
 • hogyan használd a lakkot, hogy szép csíkmentes felületet kapj.
Összesen ~1 órás videó anyag

+ ajándék videó: gyakran elkövetet hibák javítása

Kinek szól és kinek nem?

Te is szeretnéd megszépíteni, egyedivé varázsolni az otthonodat?

Még nem igazán festettél korábban semmit, vagy csak néhány apróságot?

Olvasgattál már a téma kapcsán, de csak még több kérdésed lett?

Volt már csalódást keltő élményed a festéssel kapcsolatban?

Ha most sűrűn bólogatsz, akkor ez a tanfolyam Neked szól!

Ha már sok bútort festettél, megvannak az alapvető bútor- és festékismereteid és inkább különleges technikákat szeretnél megismerni, akkor ez a tanfolyam nem való Neked. Keresgélj inkább a haladóknak és profiknak készült technikai videók között!

Megéri ez neked?

Számoljunk egy kicsit:

Még egy kisebb bútor festése esetén is legalább az alábbi költségeid lesznek:

 • maga bútor – ennek persze nehéz az értékét megállapítani, de még ha nagyon olcsó darab is ér minimum ~5.000ft-ot.
 • a tisztítószerek, csiszolópapírok, takarófólia, alapozó, fatapasz stb… ~ 5.000ft
 • festék és ecsetek ~ 10.000ft
 • viasz, lakk ~ 5.000ft

Vagyis nagyjából minimum 25.000ft, de a bútor méretével együtt a költségek is meredeken emelkednek.

Ha minden tapasztalat és gyakorlat nélkül vágsz bele, elég nagy az esélye annak, hogy ez a 25.000ft kárba veszhet, mert nem leszel elégedett az eredménnyel. Nem lesz tartós és szép a felülelet, nem sikerül kiválasztani a megfelelő eszközöket, esetleg felesleges dolgokra is költessz, mert nem tudod eldönteni, kell-e.

Ehhez képest, ha ezt az összeget első körben tanulásra költöd, akkor az első bútorod festésének a sikere már nem a szerencse kérdése lesz, és sokkal elégedetebb leszel a végeredménnyel.

Nem kockáztatsz semmit

Ha a vásárlást követő 30 nap során úgy érzed, hogy ez a tanfolyam nem felel meg számodra, és nem tudod ez alapján önállóan is elsajátítani a választott technikákat, akkor a teljes vételárat visszafizetem Neked.

Te is kételkedsz még egy kicsit?

Tudom, hogy a legtöbb próbálkozót az tántorít el a leginkább, hogy aggódik amiatt, hogy a festett felület nem lesz elég tartós, kárba vész a sok befektetett idő és pénz, vagy esetleg „házibarkács” érzetet kelt majd a végeredmény.

Ezek teljesen jogos aggodalmak, hiszen nagyon sokan jártak más hasonlóan.

Viszont ezek oka minden esetben a tudás hiánya volt. He fogalmad sincs, hogy milyen festéket válassz ahhoz, hogy később majd bírja a strapát, ha fogalmad sincs milyen technikával fess, hogy a felület szép sima legyen, akkor a fenti hibák valamelyike egész biztosan előfordul majd nálad is. 

De ha Te felkészülten vágsz bele és meghallgatod az elméleti videókat, akkor egész biztosan ki tudod majd választani a megfelelő festéket és anyagokat, ha végig nézed a gyakorlati videókat, már tudni fogod, hogy milyen ecsetmozdulatokkal érheted el a teljes simaságot.  Így az összes fenti aggodalmadat elfelejtheted!

Miért pont online?

kényelmes

Nem kell messzire utaznod, hogy a számodra megfelelő tanfolyamon részt vehess. Nem okoz gondot a megfelelő időpont kiválasztása és megspórolhatod az útiköltséget is 😉

A saját tempódban haladhatsz

A videókat olyan tempóban és annyiszor nézed meg, ahogy Neked megfelelő. Ha elsőre nem tudtál mindent megjegyezni, az sem gond. Egy személyes tanfolyam alkalmával nem biztos, hogy van idő egy-egy dolgot többször is megmutatni, ezzel szemben az online videókat - akár csak a kérdéses részt - visszatekerve sokszor is újranézheted.

Egyéni

Nem kell alkalmazkodnod senkihez, akkor nézed meg a videókat, amikor szeretnéd, legyen hétköznap vagy hétvége, éjjel vagy nappal. Nem kell aggódni amiatt, hogy nem tudod követni a többi résztvevő tempóját, vagy pont lemaradsz valamiről, mert az oktatónak nincs ideje személyesen foglalkozni Veled

Garancia

Ha a vásárlást követő 30 nap során úgy érzed, hogy ez a tanfolyam nem felel meg számodra, és nem tudod ez alapján önállóan is elsajátítani a választott technikákat, akkor a teljes vételárat visszafizetem Neked.

Hogyan nézhetem meg a videókat?

A videókat egy zárt online felületen nézheted meg. A regisztrációt és a fizetést követően elérheted a tréninghez tartozó összes videót. A videókhoz való hozzáférés egy évre biztosított, de ez kérés esetén plusz költség nélkül hosszabbítható.

A videók bármilyen olyan eszközön megtekinthetőek, amelyek rendelkeznek internet kapcsolattal és alkalmasak YouTube videók lejátszására. Tehát, akár mobilon, tableten, illetve természetesen számítógépen is. Én ez utóbbit javaslom leginkább, mert a nagyobb képernyő méretnek köszönhetően jobban láthatóak az apróbb részletek is! A videók bármennyi alkalommal megnézhetőek!

Mennyibe kerül?

A tanfolyam tartalmát tekintve egyedülálló a piacon, ekkora mennyiségű ismeretanyagot (a videós anyagok teljes hossza nagyjából 8 óra) képtelenség lenne egy hagyományos egynapos workshop keretein belül bemutatni. Leginkább egy többnapos/hosszúhétvégés táborhoz tudnám hasonlítani, ahol van idő ennyi információ átadására.
Az ilyen személyes, csoportos tanfolyamok ára nagyjából 50.000ft-tól indul.

Ehhez képest a tanfolyam ára: 24.900ft

A jelentkezés módja

Jelentkezni, a ‘MEGRENDELÉS’ gombra kattintva tudsz. A gomb megnyomását követően az oldal egy megrendelő lapra navigál, ahol a megfelelő adatok kitöltése után, a küldés gombra kattintva tudod jelezni a részvételi szándékod. Ezután egy válasz emailt kapsz a megadott e-mail címre, amiben elküldöm a regisztrációhoz és a fizetéshez szükséges információkat. A videókhoz a fizetést követően 3 munkanapon belül fogsz hozzájutni. Ha bármilyen gondod adódik a fentiekkel kapcsolatban, akkor kérlek írj a drviko985@gmail.com címre!

Mit mondanak, akik már részt vettek?

"Egy jó pár bútorfestő tanfolyamon voltam eddig személyesen is és online egyaránt. Mindegyiken tudtam újat tanulni. De! A Te tanfolyamod eddig a legjobb és a legrészletesebb is. Nagyon hasznos volt számomra a különböző anyagú bútorok bemutatása. A megfelelő ecset kiválasztása és a jó ecset használat. A permet flakon használata színtén új volt és baromi hasznos. Összességében egy nagyon jól összeszedett, szépen kidolgozott, jól érthető és jól alkalmazható online tanfolyamot láthattam Tőled. Minden felmerülő kérdésemre megtaláltam benne a választ. "
Henrietta
Nagyon szuper az anyag. Annyira jól összeszedted.
Ágnes
Igen elkezdtem😁 3 videót tudtam megnézni eddig , nagyon alapos és érthető🙂 Nekem nagyon tetszik❤️őszintén!!!!! Nagyon ügyes vagy….. köszönöm ezúton is!!!!
Katalin

Hogyan fizethetek?

A fizetés előre utalással lehetséges, az ehhez szükséges információkat a jelentkezés után kapott válaszlevélben fogod megkapni.
A tanfolyamokat a fizetést követő 3 munkanapon belül érheted el.

Ki vagyok én és miért tanulj pont tőlem?

A Nevem Nagy Viktória, a Több mint komód bútorfestő blog írója, alkotója, az online Bútorfestő Akadémia megálmodója.

Több, mint 9 éve festek bútorokat.
Ezidő alatt megismertem az itthon kapható festékek és eszközök széles körét és számos festési technikát elsajátítottam.

És a saját bőrömön tapasztaltam mennyire nehéz, hiteles, segítő tanácsokhoz és információkhoz jutni ebben a témában. A bútorfestés egy speciális terület, kicsit festés, kicsit asztalos munka és kicsit művészet. Ezért szerettem volna létrehozni egy olyan felületet, tudásbázist, ahol speciálisan az ehhez kapcsolódó elméleti es gyakorlati tudást gyűjtöm össze. Így indult el a blog 4 évvel ezelőtt és ehhez kapcsolódóan kezdtem csoportos és egyéni tanfolyamokat tartani.
A személyes tanfolyamok korlátjai azonban hamar megmutatkoztak, a nagy távolság és a sok elfoglaltság miatt sokan nem tudtak eljönni hozzám.
Ekkor döntöttem úgy, hogy online formában is elérhetővé teszem a tanfolyamokat, hogy bárki hozzáférhessen, aki szeretne ebben a csodálatos hobbiban jobban elmélyedni.
Így született meg a Bútorfestő Akadémia, ami nem csupán tanfolyamok tárháza, hanem egy segítő kis közösség is. A Facebook zárt csoportunkban folyamatosan segítelek és inspirállak Benneteket, hogy a festés minél inkább örömteli tevékenység legyen a számodra is.

Gyakran ismételt kérdések

Igen, sőt! A tanfolyam kifejezetten kezdők számára készült, nem jelent gondot, ha még kerítést sem festettél életedben. A tanfolyam során minden szükséges ismeretet részletesen elmagyarázok és bemutatok.

A tanfolyami anyagokat egy zárt online felületen érheted el. Az online tréning teljes anyagát elérheted a zárt felületen és 1 éven át bármikor tanulhatsz belőle, amikor csak szeretnél.

Igen, természetesen, a tanfolyamhoz tartozó zárt Facebook csoportban tudsz kérdezni, ha valami nem érthető.

Nem! A videók bármilyen eszközön megnézhetőek, amely rendelekezik internet kapcsolattal és képes YouTube videók lejátszására