fbpx

6 tipp festett bútorok vásárlásához

A legtöbb esetben festett bútorokkal internetes oldalakon találkozhatunk. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy első körben csak fotókon láthatjuk a bútort, bizonyos esetekben nincs is lehetőség személyes megtekintésre.

Ezért is nagyon fontos, hogy legyünk körültekintőek a vásárlás során. Íme 6 tanács, amit ha megfogadsz, kisebb az esélye a csalódásnak!

1.Fotók, fotók és FOTÓK!

Nem véletlenül kezdek ezzel. Mivel más érzékedre nem hagyatkozhatsz, muszáj szemmel látnod mindazt, amit nem tapinthatsz meg.
Ezért kérj fotót minden apró részletről, ami számodra fontos. Ne csak a külsőről, hanem akár a fiókok, szekrények belsejéről, a bútor hátuljáról stb…
Ha ilyen fotókat nem kapsz, akkor inkább hagyd, ez nem a Te bútorod

2. Napfényben készült fotók

Még mindig a fotózás terén maradva, fontos, hogy természetes fényben is láss képet a bútorról, mert így láthatod leginkább a bútor valódi színét!

3. Közeli képek

Igen, még mindig a fotók. Kérj közeli képet amin egyértelműen látszik a festés felülete. Távolabbról nem látszódnak az esetleges ecsetnyomok és felületi egyenetlenségek. Ezeket a közeli képeken már könnyebb észrevenni

4. Ellenőrizd a méreteket!

Mindig ellenőrizd, hogy a bútor méretei megfelelőek e számodra. Ne csak „gondold”, hanem tényleg mérd is le! A fotók alapján a méretek és az arányok nagyon csalókák lehetnek!

5. Kérdezz rá a szerkezeti részekre

Például milyenek vagy vannak e egyáltalán fióksínek, milyenek az ajtópántok, zsanérok stb… Ez azért lehet fontos, mert egy gyakran használt fiók esetén nem biztos, hogy kénylemes lesz, ha nincs fióksín és könnyen kirántod az egész fiókot a bútorból.  Ez persze nem minden esetben lényeges, de azért jó ha tisztában vagy vele!

6. Árazás

Nyilván mindenki szeretne jó áron venni egy-egy csodaszép bútordarabot, de ha valami túl olcsó az gyanus. A szakszerű és szép minőségű festéshez használt eszközök és anyagok egyáltalán nem filléres tételek. Ha ehhez képest valaki túl olcsón kinálja a termékét, lehetséges, hogy az alapanyagok minőségén spórolt…

Ha ezt a néhány tanácsot megfogadod, egészen biztosan nem ér kellemetlen meglepetés!

Szívesen válogatnál az eladó darabok közül?
Katt és nézd meg az aktuálisan elérhető darabokat, vagy kérj ajánlatot a saját bútoraid festésére!

Leave a Comment